Terveisiä meidän huvimajasta, jossa joimme äidin kanssa
tämän kesän ensimmäiset (ja tällä tahdilla todennäköisesti myös viimeiset)
iltapäiväkahvit kera itsetehdyn mustikkapiirakan. Gluteenittomaan (ja muutenkin
kokolailla fiksattuun) ruokavalioon siirtyminen on herättänyt leipomishaluni
ihan uudella tavalla ja nyt tekee mieli kokeilla joka päivä jotain uutta.
Tähän aikaan kesästä mustikkasato on parhaimmillaan, joten
nyt kipin kapin poimimaan ne terveyspommit metsästä tai torilta. Ja sen jälkeen
leipomaan tätä mustikkapiirakkaa, jota voi hyvällä omallatunnolla nauttia
useammankin palan, ihan mihin aikaan päivästä tahansa. Resepti on siis
gluteeniton eikä sisällä sokereita, mutta maitorahkaa kylläkin, sillä toiveena
oli saada perinteistä rahkamustikkapiirakkaa. Ensi kerralla sitten ilman maitoa,
kunhan keksin millä rahkan voisi korvata. Ideoita kenelläkään? :)
Huvimajasta puheenollen, tästä taitaa tulla ensi kesän sisustusprojekti
meikäläiselle! Täällä on hyvä tunnelma, romanttista ja rosoista yhtäaikaa. Jos
sitten tulisi vietettyä aikaa enemmänkin kuin yksien iltapäiväkahvien ajan.
Gluteeniton ja sokeriton mustikkapiirakka
Pohja:
1 muna
1 tosi kypsä banaani
1/2 purkkia maitorahkaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus laadukasta suolaa (meri-, vuori- tai ruususuolaa)
reilusti kanelia
reilusti kardemummaa
Täyte:
1 muna
1 purkki maitorahkaa
aitoa vaniljajauhetta
steviaa/hunajaa makeutukseen sen verran kuin tarvitset
paljon metsämustikoita
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
2. Muussaa kypsä banaani ja sekoita banaani, muna, puoli
purkkia maitorahkaa, kaurahiutaleet ja mausteet keskenään
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja peitä
taikinapohja isolla kasalla metsämustikoita
4. Levitä stevialla tai hunajalla makeutettu kermaviili-muna
täyte mustikoiden päälle ja anna paistua uunissa noin 30 minuuttia
5. Vaikein osuus: Anna piirakan vetäytyä rauhassa, noin 30
min tai niin kauan kuin jaksat odottaa. Nauti sellaisenaan tai Ingmanin
sokerittoman jäätelön ja kahvin kera. Äidin seura on myös aina plussaa.
///
Self-made blueberry pie and afternoon coffee in the pavilion
with mom. These kind of things make the summer days special. I want to share the
recipe with you, because now it's the best time to pick the blueberries, either
from the forest or from the marketplace. Either way, just pick them, and
prepare this gluten-free, sugar-free blueberry pie to make the last summer days
memorable..<3
For the crust:
1 egg
1 ripe banana
0,5 cup of quark
1 cup of gluten-free oats
pinch of quality salt (sea, mountain or rose salt)
big pinch of cinnamon
big pinch of cardamom
For the filling:
1 egg
1 cup of quark
pinch of vanilla
stevia or honey to make it sweet
1. Smash the ripe banana and mix it with egg, quark,
gluten-free oats, salt, cinnamon and cardemom in a small baking bowl
2. Pour the dough in the greased pastry shell
3. Spread blueberries over the crust and add the filling on
top
4. Bake in preheated oven (200C) for 30 minutes or until
berry juices start to bubble out
5. Let it stay for another 30 minutes if possible and enjoy
in a good company, preferable with mom and a cup of coffee.
- Sonja
Tää menee kokeiluun! Kuulostaa simppeliltä, mutta todella hyvältä!
VastaaPoistaOli todella ihanan makuista (ja terveellistä), kun laittoi paljon mustikoita! Kannattaa kokeilla <3
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä! Onko mitään kikkakolmosta maitorahkan korvaamiseen, jos tästä haluaisi tehdä maidottoman version?
VastaaPoista-Johanna