Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kaikesta vapaa manteli-siemenleipä / Free-from-every thing almond-seed bread

En ole voinut kuvitellakaan, että leipä voisi koskaan maistua tältä. Tai näyttää. Tai tuntua. Tässä on siis kaikkea enemmän kuin tavallisessa leivässä; makua, ravintoaineita, suutuntumaa ja ulkonäköä, mikä on erityisen tärkeää ensivaikutelman luomisessa kyseenalaisesti gluteenittomaan leivontaan suhtautuvien kanssa. :) 

Ja tietysti vähemmän kaikkea tarpeetonta; leipä on sekä gluteeniton että maidoton. Ja ennen kaikkea, tämä on todella yksinkertaista valmistaa! Jopa näinkin kokematon jauhopeukalo onnistui eka kerrasta loihtimaan varsin salonkikelpoisen siemen/mantelileivän, joka ei edes murene leikatessa. What? Kokeilkaa itse! Mielestäni tämä leipä sopii täydellisesti illanistujaisiin salaatin kaveriksi tai ihan sellaisenaan tarjolle esim. avokadon tai maapähkinävoin kanssa. Tänään tarjoan sitä itse Rotaract-klubin kokouksessa kevyenä iltapalana supersmoothien seurana.

Reseptiä hieman omaan makuun muokkaamalla tätä voi helposti kutsua Elämän mullistavaksi leiväksi, kuten alkuperäisessä reseptissä My New Roots -blogissa. Reseptin on suomentanut alunperin Kiitos hyvää -blogin Virpi, jo vuosi sitten. Suurkiitos!


Ohje:
2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl manteleita
3, 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 

2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta 
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
3,5 dl vettä

1. Sekoita siemenet, mantelit, kaurahiutaleet, psyllium ja merisuola keskenään. 
2. Sulata kookosöljy ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi ja lisää joukkoon vesi.
3. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta kuuluukin tulla paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää hieman vettä. 
4. Kaada taikina esim. silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina
tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaappiin.
5. Paistovaiheessa laita vuoka 175 asteiseen uuniin, keskiosaan ritilän päälle, ja paista
noin 30 minuuttia.
6. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 40-45 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.
7. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä, jottei se murene leikkuulaudalle.
8. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää. (Ei säily! Varmasti tulee syötyä ennen sitä!)

Kertokaa kokemuksia, jos kokeilitte reseptiä. Saatatte löytää elämäänne uuden
rakkauden. <3 

/// 

I never imagined that bread could taste like this. Or look. Or feel. This has everything you ever wanted; taste, nutrients, texture and appearance, which is important to convince also those friends, who are skeptical towards gluten-free baking. The bread is also gluten, dairy and sugar free, so in other words perfect!

Which is even better, it is easy to make and suits for many occasions; I will serve this today with avocado and peanut butter to my friends. You can alter the recipe to suit for your own taste but also the original recipe published in My New Roots blog is amazing! It has also been presented in some Finnish blogs and I want to share this experience even further! 




Recipe:
2,5 dl sunflower seeds
1 dl linseeds
1 dl almonds
3,5 dl gluten free oatmeals 

2 tbsp chia-seeds
3 tbsp psyllium fibre 
1 tsp sea salt
1 tbsp honey
3 tbsp coconut oil 

3,5 dl water  

1. Mix the seeds, almonds, oat meals, psyllium and sea salt.
2. Place honey and coconut oil in a stainless steel bowl and place it over a pot of hot water and let them melt.  
3. Mix the dry ingredients with melted honey and coconut oil and add water. The dough is quite thick, but if it is too stiff just add some water.
4. Pour the dough into a pan (I used silicon one) and smooth the surface with spoon. Leave the dough to rest at least for two hours or leave it in the refrigerator over night. 
5. Bake for 30 minutes in a preheated oven (175 Celsius, over the grid in the middle of the oven). 
6. Pour the bread from the pan over the grid and continue baking for 40-45 minutes for nice color. The bread is ready when it sounds hollow while tapping it.  
7. Let the bread cool before slicing it, otherwise it will crumble.  
8. The bread will remain edible for 5 days if tightly closed. (No it won’t! You will definitely eat it before that!) 

Let me know if you tried out the recipe! You just might find out a new love for your
life <3 

- Sonja

1 kommentti :

  1. Ainut leipä, mitä tässä talossa enää syödään! Teen tätä joka toinen päivä kolmen hengen talouteen :)

    VastaaPoista